Om Skarholmen

wärdshuset vid vattnet

Skarholmens historia

År 1927 drogs en spårvagnslinje till Sunnersta för att stimulera Uppsalaborna till lek, idrott och bad. I samband med det lät man uppföra fritidsanläggningar såsom Folkets park, ett badhus – och en restaurang. Allt sedan dess har Sunnersta haft ett rikt idrotts-, frilufts- och föreningsliv.

2014 genomfördes en omfattande renovering som lyfte fram och förstärkte den marina atmosfären och skapade inbjudande, flexibla och ljusa lokaler för möten och festligheter.

Ett omfattande utvecklingsarbete har inletts vid Skarholmen. Platsen ska utvecklas till en plats med rekreation, möten och upplevelser. Hos oss kommer det inledningsvis att märkas genom fasta inslag som feelgood weekends som består av bl.a yogabrunch, men även fler events som lyfter fram värdena rekreation, möten och festligheter.

Skarholmen ska bli Uppsalas Entré ur marint perspektiv och bli Mälardalen främsta rekreationsresmål i en skandinavisk profil där alla naturresurserna tas tillvara på

Miljöarbete och CSR

Vår filosofi präglas av balans, i konsumtion och prestation. Vara medveten och att ta ansvar! Vi vill kunna erbjuda en ren äkta upplevelse som tilltalar alla sinnen. Vi arbetar nära och tillsammans med producenter och leverantörer, för att kunna tillgodose en hållbar produktion som ger råvaror av hög kvalité.

Under förädlingen lockar vi fram smaker, dofter och skapar härliga kombinationer utan att komplicera för mycket. Det ska vara rent, fräscht, nyttigt och gott!

Vi som arbetar på skarholmen

Gemensamt för oss som möter dig på Skarholmen är att vi mår bra av att se andra må bra, och vi kommer göra vårt bästa för att kunna bidra och skapa en fantastisk upplevelse för dig. Vår dagliga anda präglas av att ”allt är möjligt” och att vi är ” från ax till limpa”, på så sätt skapar vi ett bra team.


Vill du jobba hos oss?

Är du en teamplayer med det rätta steget som stimuleras av att gå från ”ax till limpa” och ser möjligheter i allt, då tycker vi att du ska höra av dig till oss. Vi ser fram emot att höra från dig. Mail oss på linda@skarholmenuppsala.se med ett personligt brev.

Välkommen till oss på en vällagad lunch.

Våran lunch består av veckans lunchmeny och innehåller tre varmrätter,
vill man ha en festligare lunch finns även veckans förrätt och dessert.

 

Vecka 30 serverar vi

Förrätt:
TOAST SKAGEN med citron och dill

Varmrätter:

KYCKLINGSLÅR MED ROSTAD POTATIS Serveras med rödvinssky, champinjoner och bacon

UGNSBAKAD TORSK MED KOKT FÄRSKPOTATIS Serveras med örtkräm, fänkål och dillsallad

BAKAD MOROT MED STUVADE LINSER Serveras med rostade hasselnötter och brynt smör

Dessert:
Chokladtryffeltårta

Till lunchen finns alltid en varierande salladsbuffé och soppa.
Lunchen avrundas med kaffe/ the och liten kaka

Pris för lunch
Varmrätt: 125.-
Två rätter: 175.-
Trerätter: 225.-

 

×

×

Välkommen till oss på en vällagad brunch.

Under perioden maj-augusti dukar vi fram en riklig vår/sommar inspirerad brunch.
Förutom nybakt bröd med pålägg finner du laxar av olika slag, färska räkor, sallader, pajer och kallskuret.
På det småvarma finns örtmarinerad kyckling, köttbullar, lammkorv, primörer, betor, pizza.
Grädda din egen våffla eller gör en toast. På dessertbordet finns delikatessostar, bakelser, brulé, frukt.
×
För HELA menyn tryck på  knappen “LADDA NER MENY”

 

À LA CARTE

Serveras från 17.00

Förrätter
TOAST SKAGEN  halv 85.-/hel 125.-
På rågbröd
FÄRSKA RÄKOR  125.-
Med aioli och bröd 200 g
MOULE MARINIÈRE  halv 95/hel 145.-
Vinkokta musslor med grädde, vitlök, schalottenlök och persilja. Serveras med frasig baguette
KRONÄRTSKOCKA  95.-
Med citrongrädde

Varmrätter
HALSTRAD RÖDING  185.-
Med rostad kulpotatis, hollandaise och sparris
GETOSTKROKETTER  185.-
Med bakad tomat, kokt kronärtskocka, spenat och polkabeta
KALVSCHNITZEL  225.-
Med ansjovissmör, sky, pommes frites och gröna ärtor
ENTRECÔTE  275.-
Med tryffelbearnaise, bakad tomat och pommes frites

Dessert
CRÉME BRULÉE  75.-
Med rårörda bär
JORDGUBBAR  85.-
Med hemgjord vaniljglass och smörstekt sockerkaka
CHOKLADTRYFFELTÅRTA  75:-
Med rörda bär

SKALDJURSFAT  595.-/person
Ett välkomponerat skaldjursfat med havets läckerheter. Vad sägs om hummer, kungskrabba,
havskräfta och räkor med goda tillbehör.
½ FÄRSK HUMMER 100 G
FÄRSKA RÄKOR 100 GR
HAVSKRÄFTOR 200 GR
KUNGSKRABBA 150 GR
Skagenröra, bröd, aioli, chiliaioli, citronaioli 
– Förbeställ vid bokning, senast 2 dagar innan
×

×