Yoga på Skarholmen

Det finns lika många yogaformer som dansformer. Vi kommer att variera våra klasser för att du ska få en möjlighet att prova olika former.
Gemensamt för alla klasser är att de vänder sig brett, till både nybörjare och vana yogisar.

Med reservation för ändringar i schema.

Yogaklasser sommar 2017

 • 24.e September Yoga

  Instruktör: Anna Bergström Klassen börjar med mjuka stretchövningar för att väcka upp kroppen. Vi hittar harmonin genom flödesyoga med hjälp av dina andetag. All prestation lämnar vi utanför dörren och ger oss själva en stunds närvaro. Passet avslutas alltid med Savasana och en guidad avslappning. Alla är välkomna! Nybörjare som vana yogisar.
 • 1 oktober #exploreyoga festival

  En heldag fylld med yogaklasser, behandlingar, föreläsning och mässa. Läs mer på:http://skarholmenuppsala.se/exploreyoga/
 • 8.e oktober Yoga

  Instruktör: Linnéa Matsson
 • 15.e oktober Yoga

  Instruktör: Anna Bergström Klassen börjar med mjuka stretchövningar för att väcka upp kroppen. Vi hittar harmonin genom flödesyoga med hjälp av dina andetag. All prestation lämnar vi utanför dörren och ger oss själva en stunds närvaro. Passet avslutas alltid med Savasana och en guidad avslappning. Alla är välkomna! Nybörjare som vana yogisar.
 • 22.e oktober Poweryoga

  Instruktör: Elinor Areskog Klassen innehåller rörelsesekvenser som hämtats från såväl yoga som pilates och har ett utpräglat fokus på skonsamma övningar för styrka, balans och energi. Passet är utformat för att passa så många som möjligt och uppmanar alla deltagare att blomma där de står!
 • 29.e oktober yinyoga

  Instruktör: Elena Malfert Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.
 • 5.e November Yoga

  Instruktör: Sara Nilsson Saras sätt att leda yogaklasser är lugnt och pedagogiskt. Kom och upplev en yogaklass där vi med respekt och nyfikenhet undersöker och lyssnar på vad kroppen och sinnet oss säger just idag. Tillsammans låter vi tekniker från 5000 år tillbaka guida oss i vår yogautövning och upplevelserna på mattan kan vi ofta ha användning för i vår vardag. Klassen passar både nybörjare och vana yogisar.
 • 12.e November FARSDAG INGEN YOGA

 • 19.e November poweryoga

  Instruktör: Linnéa Matsson
 • 26.e November yinyoga

  Instruktör: Elena Malfert Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.
 • DECEMBER UPPEHÅLL PGA. JULBORD

*Med observation för ändringarKlasserna pågår mellan 9.30-10.45

Pris:

Endast yoga 100.-

Yoga och brunch 250.-

Endast brunch 225.-

Inför yogan
klädsel - mjuka, sköna töjbara kläder. En överdragströja kan vara skönt att ha på sig början och slutet av klassen.
Matta och filt finns. Medtag egen matta om du vill.
Respekterar dina yoga kompisar, det stör alla andra när någon kommer in försent.
Kom gärna 5-10 minuter innan träningen, hämta filt , gå ner i varv och kanske stretcha lite eller bara ligg och vänta in.När vi väl startar då är du allaredan fokuserad på hela passet och är där till 100% med din närvaro.
Lyssna på din kropp, ditt sinne säger var din gräns går. Du kan tänja till den gräns då muskeln spänns, tänj inte kroppen till smärtgränsen
Yoga är mycket tålamod och medvetenhet.
Man ska inte utföra yoga med feber, influensa mm.

Varmt välkommen till en härlig stund bara för dig själv.Våra instruktörer

Elena Malfert - Yinyoga och Barn & Ungdomsyoga


Elena Malfert Yinyoga och Barn & ungdomsyoga. Jag tycker att Yoga är fantastiskt och anpassningsbart då det går att få till inom de flesta ramar. Barnyoga handlar om att få vara den man är. Barnet behöver inte göra något där, man behöver inte alltid göra som alla andra, det kan vara väldigt skönt för ett barn att uppleva det. Det handlar om att inse att alla är unika. Känslan av lugn och gemenskap, känslan av kärlek till sig själv. Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne.

Helena Ståhl – Hathayoga


Helena började som yogainstruktör på Friskis & Svettis 2006. Hon är utbildad inom Hatha och ISHTA yoga (500 h) och sedan 2012 är yoga hennes heltidssysselsättning. I sitt företag Landet Yoga leder hon kurser och retreats, ger privatlektioner, åker ut till företag på olika uppdrag och anordnar yogaresor. Helenas ledarskap genomsyras av ödmjukhet, acceptans och glädje. På Skarholmens yogaklasser, där nybörjare och yogavana är lika varmt välkomna, guidar hon dig genom medveten andning, asana (lugna, kraftfulla, statiska och dynamiska kroppspositioner) samt avslappning.

Sara Nilsson – Hathayoga


Saras sätt att leda yogaklasser är lugnt och pedagogiskt. Kom och upplev en yogaklass där vi med respekt och nyfikenhet undersöker och lyssnar på vad kroppen och sinnet oss säger just idag. Tillsammans låter vi tekniker från 5000 år tillbaka guida oss i vår yogautövning och upplevelserna på mattan kan vi ofta ha användning för i vår vardag. Klassen passar både nybörjare och vana yogisar.

Tina Hedrén – Seasonalyoga


har en livslång erfarenhet medgymnastik, dans och fitness. Till vardags arbetar hon med Feldenkrais® , Yoga och Pilates samt med essentiella oljor. Tina erbjuder också Qi gong & Tai Ji utbildningar i Uppsala. Genom sitt företag ‘Movement Arts’ erbjuder hon workshops, retreats och utbildningar sedan 1999.

Linda Elfving Bovin - Poweryoga flow


Linda Elfving Bovin har lett yogaklasser sedan 2007. Lindas klasser är flödande och kraftfulla som passar både nybörjare och vana yogisar. Poweryoga flow är flödande klasser som förenar yogans olika delar, andning, asanas (kroppspositioner) och medveten närvaro (mindfulness). I flödande rörelser leds du genom klassen där andetagen styr flödet.

Anna Bergström - Hathayoga


Utbildad hathayogalärare (200h) genom Seasonal Yoga Scandinavia. Även yoga instruktör genom Träna Nära. Utövat yoga i 15 år.

Klassen börjar med mjuka stretchövningar för att väcka upp kroppen. Vi hittar harmonin genom flödesyoga med hjälp av dina andetag. All prestation lämnar vi utanför dörren och ger oss själva en stunds närvaro. Passet avslutas alltid med Savasana och en guidad avslappning.

Alla är välkomna! Nybörjare som vana yogisar.

Elinor Areskog – Poweryoga


Elinor har praktiserat olika former av yoga och började hålla klasser för TränaNära redan 2010. Hon är även utbildad till gruppträningsinstruktör hos Actic Uppsala, där hon lett klasser i poweryoga och yogalates.

Hennes pass på Skarholmen innehåller rörelsesekvenser som hämtats från såväl yoga som pilates och har ett utpräglat fokus på skonsamma övningar för styrka, balans och energi. Passet är utformat för att passa så många som möjligt och uppmanar alla deltagare att blomma där de står!

Susanna Strand - Vinyasa Yoga


Susanna Strandh undervisar dynamiska flow klasser och där du får chans att synkronisera ihop andetag och kropp. Klasserna speglas av balans, närvaro och nyfikenhet. Alla nivåer är välkomna.

Kristina Wideborn - Mediyoga


Kristina är utbildad fysioterapeut (sjukgymnast) med vidareutbildning i träningsfysiologi, idrottsmedicin, coachande ledarskap. Efter mångårig erfarenhet som chef, teamledare och instruktör driver hon idag Yogadore - Uppsalas första yogastudio inriktad på MediYoga. Kristina vägleder dig djupare in i MediYogans värld med meditation och yoga för balans i hela livet. "Kraften och verktygen att förändra din framtid finns inom dig. Det är min uppgift att leda och stötta dig med yogaglädje på vägen!" säger Kristina.

 

Utforska yoga BOKA

STANGA böcker bok hjälper dig att lära dig ATT reflektera ÖVER Året SOM VARIT OCH Sätta upp Nya Mål

Det Nära upp boken 

 

Välkommen till oss på en vällagad lunch.

Våran lunch består av veckans lunchmeny och innehåller tre varmrätter,
vill man ha en festligare lunch finns även veckans förrätt och dessert.

 

Vecka 30 serverar vi

Förrätt:
TOAST SKAGEN med citron och dill

Varmrätter:

KYCKLINGSLÅR MED ROSTAD POTATIS Serveras med rödvinssky, champinjoner och bacon

UGNSBAKAD TORSK MED KOKT FÄRSKPOTATIS Serveras med örtkräm, fänkål och dillsallad

BAKAD MOROT MED STUVADE LINSER Serveras med rostade hasselnötter och brynt smör

Dessert:
Chokladtryffeltårta

Till lunchen finns alltid en varierande salladsbuffé och soppa.
Lunchen avrundas med kaffe/ the och liten kaka

Pris för lunch
Varmrätt: 125.-
Två rätter: 175.-
Trerätter: 225.-

 

×

×

Välkommen till oss på en vällagad brunch.

Under perioden maj-augusti dukar vi fram en riklig vår/sommar inspirerad brunch.
Förutom nybakt bröd med pålägg finner du laxar av olika slag, färska räkor, sallader, pajer och kallskuret.
På det småvarma finns örtmarinerad kyckling, köttbullar, lammkorv, primörer, betor, pizza.
Grädda din egen våffla eller gör en toast. På dessertbordet finns delikatessostar, bakelser, brulé, frukt.
×
För HELA menyn tryck på  knappen “LADDA NER MENY”

 

À LA CARTE

Serveras från 17.00

Förrätter
TOAST SKAGEN  halv 85.-/hel 125.-
På rågbröd
FÄRSKA RÄKOR  125.-
Med aioli och bröd 200 g
MOULE MARINIÈRE  halv 95/hel 145.-
Vinkokta musslor med grädde, vitlök, schalottenlök och persilja. Serveras med frasig baguette
KRONÄRTSKOCKA  95.-
Med citrongrädde

Varmrätter
HALSTRAD RÖDING  185.-
Med rostad kulpotatis, hollandaise och sparris
GETOSTKROKETTER  185.-
Med bakad tomat, kokt kronärtskocka, spenat och polkabeta
KALVSCHNITZEL  225.-
Med ansjovissmör, sky, pommes frites och gröna ärtor
ENTRECÔTE  275.-
Med tryffelbearnaise, bakad tomat och pommes frites

Dessert
CRÉME BRULÉE  75.-
Med rårörda bär
JORDGUBBAR  85.-
Med hemgjord vaniljglass och smörstekt sockerkaka
CHOKLADTRYFFELTÅRTA  75:-
Med rörda bär

SKALDJURSFAT  595.-/person
Ett välkomponerat skaldjursfat med havets läckerheter. Vad sägs om hummer, kungskrabba,
havskräfta och räkor med goda tillbehör.
½ FÄRSK HUMMER 100 G
FÄRSKA RÄKOR 100 GR
HAVSKRÄFTOR 200 GR
KUNGSKRABBA 150 GR
Skagenröra, bröd, aioli, chiliaioli, citronaioli 
– Förbeställ vid bokning, senast 2 dagar innan
×

×